Üsteğmen Özcan emir erini kurtarırken şehit oldu

Haber Giriş : 11 Mart 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Gabar Dağı'nda teröristlerin saldırısına uğrayan jandarma üsteğmen Özcan, hemşerisi ve emir eri Çelik'i kurtarmak isterken kurşunlara hedef oldu.

Şırnak'a bağlı Gabar Dağı'nın eteklerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerinin teröristlerce pusuya düşürülmesi sonucu Jandarma Üsteğmen Hakan Özcan (27) ve Jandarma Er Yunus Emre Çelik (21) şehit oldu. 5 asker de yaralandı. Memleketleri Gaziantep'te gönderilen şehitler, son anlarında olduğu gibi Yeşilkent Mezarlığı'nda da yan yana gömüldü. Üsteğmen Özcan'ın, hemşehrisi ve emir eri olan Çelik'in vurulduğunu görünce onu kurtarmak isterken onunla birlikte şehit düştüğü öğrenildi. Cenazeleri helikopterle Gaziantep'e getirilen Özcan ile Çelik için Ulu Camii'nde düzenlenen törende ailelerinin feryatları yürekleri dağladı. Şehit üsteğmenin annesi Gülümser Özcan, "Bana oğlumu vuranı getirin. Ben onu size emanet etmiştim. Ne olurdu birkaç gün önceizne gönderseydiniz de bir kerecik öpüp koklayaydım" diye feryat etti. Özcan'ın Deniz Harp Okulu öğrencisi olan kardeşi Ömer Özcan ise, askeri üniformasıyla katıldığı tören boyunca sessizce ağladı. Baba Mehmet Özcan da, oğlunun şehit olmadan önce ailesini telefonla aradığını söyledi.

TEK ERKEK ÇOCUK

Şehit erin babası Muhittin Çelik, annesi Hatice ve kız kardeşlerinin de gözyaşları hiç durmadı. Tek erkek çocuğu olan Yunus Emre Çelik'e hayatında el kaldırmadığını belirten babası Muhittin Çelik, "Teskeresine 2 ayı kalmıştı. Arayıp 'Baba bana bir kız bul. Gelince evleneceğim' dedi. Ben ona el bile kaldırmazken hainler nasıl kıydı?" diye feryat etti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber